Головна » 2020 » Березень » 13 » Профілактика правопорушень серед неповнолітніх!
12:15
Профілактика правопорушень серед неповнолітніх!

Вовчанський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області інформує:

 

Профілактика правопорушень серед неповнолітніх!

    

       Особливості підліткового періоду, розглядаються як кризові та пов'язані з перебудовою в трьох основних сферах: тілесній, психологічній та соціальній. В цей період, вони стикаються з чисельними психологічними проблемами: стають незалежними від батьків, вчаться правильно будувати свої взаємини з однолітками, виробляють для себе комплекс етичних принципів, розвиваються інтелектуально, набувають почуття індивідуальної та колективної відповідальності.

        Найкриміногеннішим віковим періодом на сьогодні є 16-17 років. У цьому віці підлітками вчиняється до 62% злочинів від загальної кількості, злочинцями стають як безпритульні, вихідці із неблагополучних сімей, так і цілком педагогічно та матеріально благополучних. Причиною підліткової злочинності найчастіше є неналежний догляд за дітьми батьків або їхня відсутність, зниження рівня життя, які з втратою прибутку втрачають і моральні цінності, також згубний вплив телебачення та інтернету справляє негативний вплив на неповнолітніх.

          Великого значення набуває профілактика протиправної поведінки серед дітей і підлітків. Важливо на ранніх етапах запобігти поширенню злочинності серед підлітків, не допустити поширення культу насильства і жорстокості в сім'ях, школах.

           Особливе місце має рання профілактика, яка має розпочинатися вже з раннього віку, коли закладаються основи характеру, поведінки. В дітях треба сформувати певні суспільні цінності: політичні, правові, ідеологічні, економічні, соціальні.

           Дитинство - найважливіший, самобутній і неповторний період у становленні особистості. Саме в дитячі роки людина потребує найбільшої уваги та захисту. Від ставлення до дітей , розуміння їхніх проблем, інтересів та потреб залежить не тільки доля кожної конкретної дитини, а й розвиток суспільства в цілому.

   

 

Олена Галка, Вовчанський РВ філії ДУ «Центр пробації» в Х/о

Переглядів: 373 | Додав: selrada | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar